Tuesday, May 24, 2011

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΝΟΣ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ, Η ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ

Πορνεία είναι η πράξη ή πρακτική παροχής σεξουαλικης υπηρεσίας σε άλλο πρόσωπο επί πληρωμή. Άτομα που εκτελούν τις δραστηριότητες αυτές ονομάζονται πόρνες. Πορνεία είναι ένα από τα σκέλη της βιομηχανίας του σεξ. Το νομικό καθεστώς της πορνείας ποικίλλει από χώρα σε χώρα, από έγκλημα που τιμωρείται εως κατοχυρωμένο επαγγέλμα. Εκτιμήσεις τοποθετουν  τα ετήσια έσοδα που προκύπτουν από την παγκόσμια  βιομηχανία πορνείας να είναι πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.



Τα μοτίβα της προγαμιαίας οχείας είναι σχετικά παρόμοιες για τα θηλυκά από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής-κλάσης, αλλά  υπάρχει μια μειονότητα γυναικών, κυρίως προελευσης χαμηλότερης κλάσης, που χρησιμεύουν ως σεξουαλικος στόχος για αρκετά μεγάλο αριθμό αρσενικών και σε αρκετά υψηλά επίπεδα επαφής. Αυτά τα θηλυκά, αντιστιχουν για τις περισσότερες από τις περιπτώσεις σεξουαλικής επαφής μεταξύ αρσενικων μεσαίας τάξης και κορίτσιων κάτω-κλάσης. Αυτό υποδηλώνει ότι ένας σχετικά μικρός αριθμός θηλυκών εξυπηρετούν τις ίδιες λειτουργίες όπως οι πόρνες στο παρελθόν, αλλά χωρίς χρέωση για την σεξουαλική δραστηριότητα. Ωστόσο, από αυτή την μικρή ομάδα  θηλυκών  συγκεντρονετε το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που καταλειγουν στην πορνεία .  Η πορνη που πρέπει να εμφανίζεται στο κοινό με τους πελάτες της, σε ρόλους που έχουν οριστεί ως nondeviant, διατρέχει τον κίνδυνο συναισθηματικης ενασχόλησης μαζί τους. Συναισθηματική συμμετοχή  εκφράζεται σε αιτήματα οπου οι πελάτες πληρώνουν δικηγορικες αμοιβες, πληρώνουν για απαγορευση ομολογίας ή αλλη βοήθεια, και αυτό συνήθως οδηγεί σε έντονη αγανάκτηση όταν δεν το κάνουν. Στις περιπτώσεις που εμπλέκεται ένα κατάλοιπο παλιας σχέσης , είναι σαφές ότι το κορίτσι δεν έχει πλήρη διαχωρισμό μεταξύ της εργασίας και της προσωπική της ζωής. Αποτυχία να επιτευχθεί ένας τέτοιος διαχωρισμός  μπορεί να εξηγήσει γιατί μια πορνη εκθέτει συχνά πιο έντονο αίσθημα αντιπάθειας για τον πελάτη από ό, τι η πόρνη των μπαρ και του δρομου. Η δυσκολία στον ρόλο  της πορνης  περίπλεκετε από το γεγονός ότι μπορεί όντως να είχε μεσαίας τάξης ρίζες και έτσι μπορεί να είναι πιο δεσμευμενη απο την ηθική αγάπη και πιο ευάλωτη σε απογοήτευσεις.



Η   πόρνη πρεπει να μάθει να αντιμετωπίζει τα διάφορα αιτήματα του πελάτη και να ταξινομήσει  εκείνους που ζητούν πράγματα που να μην κάνει ακόμη  για καμια τιμή. Πόρνες ενημερώνουν τους πελάτες, και σε αυτή την επικοινωνία  μαθενουν μοτίβα διαχείρισης του πελάτη.



Λεσβίακες σχέσεις έχουν λιγο πολύ τον ίδιο χαρακτήρα, όπως η σχέση με τον προαγωγό, αλλά είναι πιθανώς λιγότερο ανεκτες. Προκύπτουν από την ανάγκη για αγάπη και την αποξένωση από άνδρες και ότι υπονοείται στην σχέση μεταξύ φύλου και χρήματως. Δεν θα γινουν οι λεσβιες πόρνες, αλλά πόρνες,  ως αντίδρασή  φτώχειας στον συναισθηματικό τους κόσμο, επιδιώκουν ανθρώπινες σχέσεις αγαπης και συχνά αυτές οι σχέσεις ειναι διαθέσιμες μονο με γυναίκες.



Δεν έχει μελετηθεί το πρόβλημα της εξοδου απο την πορνεια. Το παρελθόν τις μαθαίνει για τη διαχείριση της αδυναμίας μεταξύ ποσότητας χρήματος και σεξουαλικότητας. Εάν μάθει διαχείριση, μέρος της ικανότητας για να γίνει αυτό μπορεί να οφείλεται πολύ στις σχέσεις που είχε με πελάτες, ώστε πραγματικά δεν μετρούν ως μέρος του σεξουαλικου παρελθόντως. Είναι βέβαιο ότι οι συνθήκες στις Ηνωμένες Πολιτείες για την έξοδο από την πορνεία ειναι πιο δύσκολες από αυτες στην Δανία, όπου δεν υπάρχει  ποινη εναντίον της πράξης του να λαμβάνουν πληρωμη για σεξουαλική επαφή όσο το θηλυκό έχει και ένα άλλο επάγγελμα.  Μέσω ενός τέτοιου μηχανισμού η πόρνη, θα διατηρήσει επαρκή δεσμούς με τη συμβατική κοινότητα για να εχει παρελθόν εκτός από αυτο της πορνείας όταν  επιλέξει να αφήσει αυτήν σταδιοδρομία. Ενώ εχει επισημανθεί ότι ο γάμος περιλαμβάνει επίσης την ανταλλαγή σεξουαλικής πρόσβασης για οικονομική ασφάλεια , η παντρεμένη γυναίκα δεν ομοιάζει με την πόρνη εν τω προκειμένω, επειδή το κρίσιμο στοιχείο στην πορνεία είναι να καταστεί σαφής η φύση της αυτή στην ανταλλαγή και τον καθορισμό της αξίας μέσο διαβίβασης δημοσίων χρημάτων.

No comments:

Post a Comment