Saturday, December 22, 2012

I. COFFEE GROG II. EGG NOG




2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη                                          1/8 κουτάλι του τσαγιού  allspice
1/8 κουτάλι του τσαγιού κανέλα                                     1/8 κουτάλι του τσαγιού  μοσχοκάρυδο                               1/8 κουτάλι  του τσαγιού γαρίφαλα
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι της σούπας πορτοκαλί zest, κόψτε 12 τεμαχια λωρίδες από τον φλοιό
1 κουτάλι της σούπας λεμονιού zest, κόψτε 12 τεμαχια λωρίδες από τον φλοιό
9 Κύπελλα καφέ
1 1/2 κουταλάκια του τσαγιού εκχύλισμα με αρωμα απο ρούμι
Εκτελεση:
1
Σε  κατσαρολα  σε χαμηλή θερμοκρασια, λιώστε το βούτυρο.
2
Προσθεστε τον καφέ, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να κρυώσει (το μείγμα μπορει τώρα να μεινει στο ψυγειο μεχρι την χρηση).
3
Στο σερβιρισμα συνδυάστε ενα μείγμα απο 1 κουτάλι του τσαγιού βούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 1 λωρίδα από φλοιό πορτοκαλιού και λεμονιού, 1/8 κουταλι του τσαγιου εκχύλισμα  ρουμιού και 6 ουγκιες καφέ.
4
Αναμειγνύετε καλά.








II. EGG NOG
Συστατικά
12 μεγάλα αυγά, διαχωρίσμενα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια ουίσκυ
2 ουγκιες ρούμι
2 ουγκιες κονιάκ
6 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος
Φρέσκο-τριμμένο μοσχοκάρυδο, για το γαρνιρισμα


Εκτελεση


Κτυπατε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, συμπεριλάβετε πολύ γρήγορα την ζάχαρη, έως ότου αναμειχθουν καλά. Σιγά-σιγά αναμειγνυετε ανακατευοντας πολύ γρήγορα το ουίσκι, ρούμι και το κονιάκ μέχρι να ενσωματωθουν πλήρως. Ενώ αναμειγνυετε, σιγά-σιγά προσθέστε 4 φλιτζάνια κρέμα γαλακτος, και ανακατεψτε τα πολύ γρήγορα μέχρι να συνδυαστουν πολύ καλά. Μεταφερετε στο ψυγείο για να διατηρηται σε απλή ψύξη, τουλάχιστον 2 ώρες.



Στο ηλεκτρικο μιξερ εφοδιασμένο με τον αυγοδαρτη, κτυπατε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφιξουν. Ενσωματωστε τα  στο μείγμα που διατηρησατε. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γαλακτος, 2 φλιτζάνια μεικτα. Κτυπατε μέχρι οι κορυφές να εχουν ελαφρα κρεμωδη αφρο. Μεταφερετε για  διάτρηση σε ένα μεγάλο μπολ ή σερβιρετε σε γυαλινες κουπες. Αρωματειστε  με μοσχοκάρυδο πριν το σερβίρισμα. Αν δεν εχετε φρεσκα αυγα (τις ημερας) το γαλα η η κρεμα πρεπει να ειναι ζεστα αλλα οχι βραστα.


 

No comments:

Post a Comment