Saturday, June 25, 2011

ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ

Ο Θεος εναι το ανωτερο και απροσιτο και απεριγραπτο φως, το οποιο ουτε με τον νου γινεται καταληπτο, ουτε με τον λογο λεγεται, και το οποιο φωτιζει καθε λογικη φυση και ειναι για τα νοητα οτι ειναι για τα αισθητα ο ηλιος. Οσο περισσοτερο καθαριζομαστε, το φανταζομαστε, και οσο περισσοτερο το φανταζομαστε, τοσο το αγαπαμε, και οσο περισσοτερο το αγαπαμε, τοσο ποιο πολυ το κατανοουμε¨ αυτο το ιδιο βλεπει και καταλαβαινει τον εαυτο του, και μονο λιγο εκδηλωναιται προς τα εξω! ΙΩ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΠΕ Τομος 6ος.
Στην καθημερινή ζωή μας όσον αφορά άλλα άτομα, ως ξεχωριστα από μας, ως χωριστές μονάδες, είναι μόνο μια ψυχική άποψη, βολική για λειτουργία στην καθημερινή ζωή. Από το υψηλότερο μέρος της συνείδησης, όλα είναι ενα, και οι όροι "Να", "σας", "αυτός", "αυτή" και "αυτοί" δεν είναι πραγματική. Υπάρχει μόνο ένα πνεύμα, μια συνείδησης, η οποία εμφανίζεται σε απεριόριστες μορφές και τρόπους. Οι εξωτερικές φόρμες ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά το πνεύμα μέσα σε αυτές είναι ενα και αδιαίρετο. Είναι το μυαλό, το οποίο επιτρέπει να πιστεύουν και αισθάνονται χωριστά από τους άλλους, αλλά είναι μέρος στο ίδιο ένα και μοναδικο πνεύμα το οποιο μεθοδεύθηκε και εκφράζετε  ίδια μέσω διαφόρων μορφών.
Η έννοια του πνευματισμου δεν είναι μια παράξενη ιδέα. Μπορεί να ζήσει και να ζήσει εδώ και τώρα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, και χωρίς να προσελκύση την προσοχή καποιου. Είναι μια εσωτερική κατάσταση συνείδησης, δεν ένα εξωτερικό μέλος.
Είναι δυνατό να αντιληφθούν την εμπειρια σε μια σπηλιά και επίσης είναι εξίσου δυνατόν να το πράξουν σε μια πόλη, με την οικογένεια και εργασία. Αυτό απαιτεί αφοσίωση,  ανοιχτό μυαλό, εσωτερικό έργο και καμπή προς τα έσω του νου. Μπορείτε να οδηγήσετε σε εσωτερικα μονοπάτια πνευματικότητας χωρίς να παραιτηθητε από την οικογένεια, την εργασία ή τον εξωτερικο τρόπο ζωής. Με το σωστό σχεδιασμό, είναι δυνατό να βρει καποιος το χρόνο και την ενέργεια για το εσωτερικό έργο.
Διαλογισμός και περπάτημα στην πνευματική διαδρομή, που θα οδηγήσει στην κατανόηση και στο να αντιμετωπίζουμε πνευματικα τον κοσμο, μπορεί να ασκηθεί σε οποιοδήποτε σημείο, χωρίς εξωτερικές αλλαγές στη ζωή. Μπορείτε να μείνετε στην εργασία  και την οικογένεια, και να εξακολουθείτε να προχωρατε και να συνειδητοποιητε την πραγματική πλευρα της πνευματικής έννοιας.
Αναζήτηστε εντός σας να γνωρίσετε τι είναι το μυαλό σας, η αναζήτηση για το αρχείο προέλευσης της πνευματικοτητας στις σκέψεις σας και απο που προέρχονται, ετσι θα μάθετε να δημιουργείτε στο νου σας ειρηνη και θα αρχίσετε να γνωρίζετε την πραγματική ουσία σας και την συνείδηση πέρα από το μυαλό σας. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση των πνευματηκων σκεψεων.
Τι μπορεί να βοηθήσει να καταλάβετε και να βιώσετε την πνευματικότητα;
Συγκέντρωση διαλογισμού, καθιστώντας το νου σας ειρηνική και πνευματικη βιβλιογραφία, και, ει δυνατόν, την καθοδήγηση απο πραγματική πνευματική δάσκαλια, απο ιερεις, μέσω του βιβλίων, ή με άλλα μέσα, οπως η προσευχη και ιδιως ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ!

No comments:

Post a Comment