Wednesday, June 22, 2011

ΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΒΙΑ Η ΜΕ ΒΙΑ Η 11Η Η ΤΥΦΛΗ .....(η και παραλυτη)

 Kουλτούρα βιασμού η/και αυξανόμενη κουλτούρα βίας;
Μια συμμορία βιασε πρόσφατα στο Τέξας Cleveland.  Περιπου 18 αγόρια και νέοι άνδρες βίασαν ενα κορίτσι 11 ετών . Οι βιασμόι  εξαπλωθηκαν μέσω του Internet . Αυτό το έγκλημα αναφέρθηκε σε πολλες εφημεριδες συμπεριλαμβανομένων των New York Times, το Χιούστον χρονικό και της  ειδήσεις NBC. Ορισμένοι λένε  συχνά το μύθο ότι οι γυναίκες που είναι θύματα βιασμού φέρουν το έγκλημα. Το άρθρο New York Times επικεντρώθηκε κυρίως τις επιβλαβείς συνέπειες του εγκλήματος στη ζωή των δραστών, "οι αυτά τα αγόρια, θα πρέπει να ζήσουν με αυτό το υπόλοιπο της ζωής τους". Fox news τόνισε συνεντεύξεις με τους κατοίκους της πόλης που είδε το θύμα ως υπεύθυνο για την εμφάνισή της, καθώς και τα αγόρια να "συρθούν στο έγκλημα". Το χρονικό του Χιούστον αναλύει το νεαρό κορίτσι του  προφίλ στο Facebook για ενδείξεις ότι ήταν δελεαστική. Μια εκπομπή νέων, στο NBC προτεινε έναν δικηγόρο άμυνας που ισχυριζόταν οτι το παιδί ήταν πρόθυμη συμμετέχουσα στην εξαπλωσει του VIDEO μέσω του Internet στη συνέχεια.
Αυτές οι αντιδράσεις και οι περιγραφές αντικατοπτρίζουν μια αυξανόμενη ανοχή για βιασμό και τη βία, με στόχο ιδιαίτερα τις γυναίκες. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά δεδομένα:
Μελέτη των εθνικών γυναικιών βιασμών που διεξάγεται από Dean Kilpatrick, προβάλλει οτι 1 προς 8 ενήλικων γυναικών υπήρξε θύμα βιασμού στη ζωής της-
Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς εγκλήματος  του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης εγκλημάτων βίας (ανθρωποκτονία, βιασμό ή ληστεία) είναι 4 έως 9 φορές πιο συχνες στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη. και βιασμών είναι 7 φορές υψηλότερη από την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την έκθεση τμήματος δικαιοσύνης των ΗΠΑ για  βιασμού γνωριμίας των φοιτητών, τα κρούσματα βιασμών είναι κοινα. Η έκθεση διαπιστώνει ότι αθλητές Κολέγιου προσδιορίστηκαν δυσανάλογα ως θύτες.
 Στις ΗΠΑ 1.3 των γυναίκων είναι θύματα βιασμού κάθε λεπτό ή 683,000 ανά έτος.
Το εθνικό κέντρο θύμτων ανέφερε επίσης ότι 1 στα 10 κορίτσια στον 12 βαθμό ειχαν εμπειρία είτε βίας ή/και βιασμούς, ενώ  για 35% των ανδρών σε Κολέγιο αναφέρεται το ενδεχόμενο να διαπράττουν βιασμό σε μια γυναίκα και 11% των αγοριών συμφώνησαν ότι εάν ένα κορίτσι είπε, "όχι" στο της φιλο πραγματικά εννοούσε "Ναι". 27% των αγόριων πίστευει ότι εάν ένα κορίτσι έχει μεθυσει, σε ενα ραντεβου, ή σε ένα αλλο μέρος, άξιζε ό, τι του συνέβη, και πάνω από 46% των αγοριών θεώρησε ότι μερικές φορές ήταν σφάλμα του θύματος.
Η Σχολή δημοσίας υγείας  του Πανεπιστήμιου Boston σε μια μελέτη αναφέρει ότι το ραντεβου βίας στους εφήβους ειναι κοινο, με σχεδόν το 19% των φοιτητών να  αναφερει οτι  καταχράται σωματικά ρομαντικό εταίρο τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με έκθεση του New York City Media γυναικών 21% των ταινίων που εχουν  κυκλοφορήσει μεταξύ 1996-2006 το 35% ειχαν σκηνές βιασμόυ και   χαρακτήρες που ασχολούνται με σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές.
Ένα κέντρο για τον έλεγχο νόσου και πρόληψης του 2007 σε έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στους μαθητές γυμνασίου σε εθνικό επίπεδο 8% θα υποχρεωθούν να έχουν φιλο·και 20-25% των γυναικών στο Κολέγιο εχουν εμπειρία τέλεσης ή  απόπειρας βιασμού κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στο college.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα, ψυχολογία των γυναικών, από τους ερευνητές Patricia Rozee και Mary Koss, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο το 16% των βιασμών αναφέρονται στην αστυνομία και καταδίκη και  τιμωρία για βιασμό είναι σπάνια- μόνο το 7% κατελιξε σε δίκη.
  Εικόνες  αργής κίνησης με σφαιρες  και σωματα νεκρών που περιβάλλοντε από λιμνες αίματος, είναι πλέον κοινό οραμα.  Ενα από τα παιχνίδια βίντεο κορυφαίο σε πωλήσεις στον κόσμο, Grand Theft Auto, έχει προγραμματιστεί έτσι οστε o παίκτης μετα το σεξ με πόρνες μπορεί να κερδίσει αν τις χτυπησει εως θάνατου με ροπαλο του Μπέιζμπολ. 
Μουσική και μουσικα βίντεο πιέζουν τον νέο ολοένα σε περισσότερο βίαιο έδαφος. Η τραγουδίστρια Jordan Knight, παλαιότερα από τα δημοφιλή νέα παιδιά στην ομάδα των μπλοκ, κυκλοφορήσε ένα σόλο άλμπουμ το 1999, και  οι Καναδοι ακτιβιστές εκαναν μποϊκοτάζ του άλμπουμ, επειδή περιελάμβανε ένα τραγούδι που υποστηρίζει τα ραντεβου βιασμου.
   Για παράδειγμα ο Ραπ καλλιτέχνης Eminem του τραγουδιού Kim γραφεικα απεικονίζει την δολοφονια της γυναίκας του, και περιγράφει πώς προτίθεται να βιάσει και να δολοφονησει μητέρα του.
Είναι δύσκολο να διαχωρίσετε μια κουλτούρα  βιασμού από μια κουλτούρα  βίας το οποιο μπορεί να είναι πιο ακριβείς. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η Αμερική ιδρύθηκε σχετικά με τη βία. Ο George Washington ονομασε αυτόχθονες Αμερικανους "θηρία αρπακτικά", και με στόχο να εξαφανίσουν τους Oneida,  αποστειλλε τον  στρατηγο John Sullivan εναντίον του λαού Onondaga με τις παραγγελίες, να καταστρέφουν ανθρώπους και χωριά και να εκμεταλλευτουν τη γη τους.  Λευκοι εποίκοι αρπαξαν  τη γη των ΗΠΑ απο τους Ινδιανους μέσω της βίας.
Εχει περιγραφεί από κάποιους μια κουλτούρα βιασμών στις ΗΠΑ   όπου η πράξη είναι κανονιστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την νομικη συγγραφέα Catherine Mackinnon, ρυθμίζεται ο βιασμόσ στις ΗΠΑ, δεν απαγορεύεται. Αν και υπάρχουν νόμοι κατά του βιασμού, σπάνια οι δράστες χρεώνονται ή καταδικάζονται. Στις ευρωπαϊκές χώρες, ο βιασμός ορίζεται στο δίκαιο ως έγκλημα βίας. Βιασμός πολιτισμού, σύμφωνα με το Dr. Patricia Rozee, η οποία έχει μελετήσει το θέμα εκτενώς, "ενεργοποιείται από τον  ρόλο του φύλου και την κοινωνικοποίηση που διδάσκουν οι ιδέες ανδροπρέπεια και θηλυκότητα. Αγόρια αναμένεται να είναι σκληρα, ανεξάρτητα και επιθετικα. Το κορίτσι κοινωνικοποιητε να είναι ελαφρο, ευάλωτο, παιδαγωγικως και σωματικά πιο αδύναμο από αρσενικά." Η Rozee δείχνει ότι οι γυναίκες πιστέυουν ότι η  αντίσταση στο βιασμό είναι ανώφελη και επικίνδυνη.
Λόγω των δεκαετιων του πολέμου η αμερικανική πολιτιστική DNA έχει  αποδώσει βία.  Στρατιωτικες επιδρομές και ελκυστικα συνθήματα και σύμβολα, τα οποία δικαιολογούν και ακόμη και να δοξάζουν την βία, καθώς και "πολεμιστές" που μισθολογουντε ως "δικαιοι"; Εάν αυτό αληθεύει, δεν είναι  περίεργο ότι σε μια κουλτούρα  μπορει να ευδοκιμούν βιασμοι,  και ενα κορίτσι 11 ετων, που ήταν  θύμα βίαιου βιασμού μπορεί να περιγραφεί ως μια που "τα'θελε"
  
<>

No comments:

Post a Comment