Wednesday, January 4, 2012

Για Ποδαρικο- Αρνι με μειωση ροδιου και οινου Port!

1 λεμονι, zest και χυμο
2 κουταλιές  ρίγανη νωπη
2 σκελιδες σκόρδου,
αλάτι και πιπέρι στη γεύση σας
8 μπριτζολες αρνίσιες της ώρας

1/2 Κύπελλο χυμο ροδιου χωρίς ζάχαρη
1 Κύπελλο κοκκινο οίνο
2 κουταλιές  σπόρους ροδιου
Ανακατεβουμε πολύ γρήγορα μαζί  το λεμόνι (χυμο και ζεστ) , την ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και πιπέρι, σε ένα μπολ, και τα χύνομε σε πλαστική σακούλα. Προσθέστε το αρνί ώρας, επίστρωστε το με την μαρινατα και σφράγιστε τον σάκο, marinate.
Προθερμανετε μια σχάρα σε υψηλή η   μέση θερμότητα, και λαδωστε ελαφρά την σχάρα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από υψηλή θερμότητας σιγοβραστε το χυμο και τον οίνο. Μείωστε την θερμότητα σε μεσαίο-χαμηλη και συνεχίσετε  έως ότου το υγρό έχει μειωθεί στο μισό του αρχικού όγκου, περίπου 45 λεπτά. 
Βγαλτε το αρνί από την σάλτσα μαρινάτα και στιψτε το  πλεόνασμα. Απορρίψτε την  υπόλοιπη σάλτσα μαρινάτα. Μαγειρεψτε το αρνι ώρας στην προθερμασμένη σχάρα, μέχρι να  είναι κοκκινωπό-ροζ και ζουμερό στο κέντρο, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά για μεσαίο ψητο. Ψεκαστε το αρνι  με τη μείωση του ροδιου και οινου. Καλη ορεξη, και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

No comments:

Post a Comment