Monday, December 23, 2013

Λευκα Χριστουγενα

Γλυκα Λευκα Χριστουγεννα!
ΥΛΙΚΑ: 1/8 φλιτζάνι βούτυρο, διατηρημένο με απλή ψύξη 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι γαλα συμπυκνωμενο 6 ουγκιες λευκή σοκολάτα 1 ½ φλιτζάνι μίνι μαρσμελοου
1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ψιλοκομμένα ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ΟΔΗΓΙΕς: Καλυψετε ενα ταψακι 9x9 ιντσών του κέικ με αλουμινόχαρτο. Ψεκάστε τις πλευρές μιας μεγάλης κατσαρόλας με ένα σπρέι αντικολλητικό, προσθέστε το συμπυκνωμενο γαλα και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια-υψηλή θερμότητα ενο ανακατεύετε συνεχώς! Βράζουμε για δύο ολόκληρα λεπτά. Ανακατεψτε τα μαρσμελοου, την κανέλα, και το μοσχοκάρυδο. Φέρτε τα σε βράσει για άλλα 6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μίγμα θα αρχίσει να μαυρίζει, το οποίο είναι φυσιολογικό, αλλά αν δείτε καφέ νιφάδες στο μείγμα, απλά χαμηλώνετε τη φωτιά λίγο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, τα τσιπ σοκολάτας και τα καρύδια. Ανάδευση μέχρι να αναμειχθεί καλά ή μέχρις ότου το μίγμα αρχίζει να χάνει γυαλιστερή εμφάνιση. Χύστε στο έτοιμο ταψακι. Κρυώστε το σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρέστε το φύλλο του αλουμινοχαρτου, κόψτε σε τετραγωνα τεμαχια μιας ιντσας. Αν δεν πετυχει βαλτε το σε ποτηρια σαμπανιας η του μαρτινι προσθετοντας ΜΕΤΑΧΑ! Αν εχετε περισσευομενα μελομακαρονα γεμιστε τα με την Λευκη Χριστουγεννιατικη Λιχουδια!
Απολαύστε,

No comments:

Post a Comment