Friday, September 28, 2012

Οι πρωτοι χριστιανοί, Ο Ιησούς, και ο παπυρος

  Πίστευαν  οι πρωτοι χριστιανοί οτι Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος;
Την Τετάρτη  μελετητές αμφισβήτησαν την πολύ μεγάλη δημοσιότητα της ανακάλυψης από μελετητή του Χάρβαρντ ότι ένα τμήμα πάπυρου  του 4ου αιώνα παρείχε την πρώτη απόδειξη ότι κάποιοι πρώτοι χριστιανοί πίστευαν Ιησούς ήταν παντρεμένος. Hany Sadak, ο γενικός διευθυντής του Κοπτικό Μουσείο στο Κάιρο, δήλωσε η ύπαρξη του τμήματος ήταν άγνωστη στην αρχαία Αίγυπτο μέχρι τα άρθρα στις ειδήσεις αυτή την εβδομάδα.
 "Προσωπικά πιστεύω, ως ερευνητής, ότι το χαρτί δεν είναι  αυθεντικό, γιατι αν ήταν στην Αίγυπτο πριν, θα ηταν γνωστό  μας από πριν και θα είχαμε ακούσει για αυτό πριν αφήσει την Αίγυπτο», ειπε.                            Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, για παράδειγμα, δεν θα δημοσιεύουν άρθρα στο περιοδικό του ανακοινώνει την ανακάλυψη αρχαιοτήτων χωρίς αποδεδειγμένη προέλευσης που αποκτήθηκαν μετά από μια Σύμβαση της UNESCO καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τέθηκε σε ισχύ το 1973.
 Ομοίως, πολλά αμερικανικά μουσεία έχουν υιοθετήσει πολιτικές για να μην αποκτήσουν αρχαιότητες χωρίς προέλευση, αφού χαστούκισε με επιτυχείς προσπάθειες από χώρες όπως η Ιταλία να διεκδικήσει λεηλατήθηκαν θησαυρούς.
 Οι αρχαιολόγοι διαμαρτύρονται επίσης ότι η λεηλασία των αρχαιοτήτων τους απομακρύνει από το ιστορικό τους πλαίσιο, στερώντας μελετητές του έναν πλούτο των πληροφοριών.Stephen Emmel, ένας καθηγητής της Κοπτολογιας του Πανεπιστημίου του Μούνστερ, που ήταν στη διεθνή συμβουλευτική επιτροπή που αξιολόγησε το Βʹ00ϝʹ την  ανακάλυψη του Ευαγγελίου του Ιούδα, είπε οτι το κείμενο αναφέρει με ακρίβεια ως ρητό την φραση  "η γυναίκα μου." Αλλά ειναι σκεπτικος κατά πόσον το έγγραφο ήταν αυθεντικο.
 "Υπάρχει κάτι σχετικά με αυτό το κομμάτι στην εμφάνισή, αλλά και στη γραμματική της Κοπτικής που μου φαίνεται ότι δεν έχει πείσει απόλυτα με κάποιο τρόπο», είπε σε συνέντευξή του στο περιθώριο του συνεδρίου.
 Ένας άλλος συμμετέχων στο συνέδριο, Alin Suciu, ένα παπυρολόγος στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, ήταν πιο απότομος.
  "Θα έλεγα ότι είναι πλαστό. Το σενάριο δεν φαίνεται αυθεντικό" σε σύγκριση με άλλα δείγματα της Κοπτικής δεν συγκρινετε πάπυρο που χρονολογείται στον 4ο αιώνα, είπε.

No comments:

Post a Comment