Sunday, December 4, 2011

ΧΩΡΙΣ ΖΑΡΤΙΝΙΕΡΕΣ

από τη μυστική ομορφιά του λαμπρού κιρκιριού ωκεάνειου βάθου  καθοδηγεί στο ζενιθ νεφελώδης υδρονέφωσης ανεμος από νικηφορόρο φτερωτό σπουργιτι-περιστέρι-περδικα΄ τυλίγμενη με φως επιπλέω τώρα στη ζωή με νέα χαρά αφθονα εξουσιοδοτημένη από το δώρο της αγάπης και της αιωνιου ζωής πετοντας απο το απαστραπτον λευκο του πλατωματως βλεπω τις καμπανες  Του Αγιου

1 comment:

  1. Δυστυχώς αγαπητή μου ΤΕΣ η πνευματική αποχάύνωση και η κοινωνική σήψη έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που έχει γεμίσει το διαδίκτυο ο καθένας βγάζει τα απωθημένα του νομίζοντας ότι ειναι άλλο, αυτό που λένε οι ψυχίατροι διπολική διαταραχή
    Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δυο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.

    Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

    Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία. Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διπολική διαταραχή "θεραπεύεται" με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπεία. Για τη "θεραπεία" της διπολικής διαταραχής χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα όπως αντιψυχωτικά, λίθιο και βενζοδιαζεπίνες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή ή και για άλλα άτομα, η νοσηλεία είναι απαραίτητη. Θεραπεία με την έννοια της ίασης θεωρείται πως δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.

    Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή.

    Βέβαια στην σημερινή εποχή η μανιοκατάθλιψη δεν εκφράζει την δημιουργικότητα αλλά την απομόνωση και το μίσος...

    Για αυτό ζήσε υπέροχα νικηφόρα και υπέροχα και όχι όπως θέλουν να μας περάσουν το μήνυμα της τρέλας και της κατάθλιψης

    Σου αφιερώνω το τραγούδι (μιας και ακούω μόνο rock άντε και λίγη ποιοτική Ελληνική μουσική)

    http://www.youtube.com/watch?v=11GYvfYjyV0&feature=related

    Γιάννης η αλλιώς το παιδί της πλατείας(για τους παλιούς γνώριμους)

    ReplyDelete